faq – ColoCenter B.V. | Regionaal datacenter in Zoetermeer

FAQs

Veelgestelde vragen

Starting per month

45.00

Start nu

Frequently Asked Questions

Colocatie specifiek

1Welke verkeerpakketten zijn beschikbaar?

De kwart racks krijgen standaard de beschikking over 10Mbit verkeer op basis van average metingen. Bij de halve racks is dit 20Mbit en de hele kasten zijn inclusief 50Mbit internetverkeer. Meer is uiteraard mogelijk, denk in pakketten van 100Mbit tot 10Gbit. Bij dergelijke grotere afnames wordt het echter altijd maatwerk en kunt u een offerte aanvragen of nodigen wij u graag uit voor een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

2Average vs 95percentile

Vaak wordt met 95percentile gewerkt. Deze methode van meten is vaak in het nadeel van de klant. In deze tijd vinden wij dat niet meer van toepassing. Daarom meten wij verkeer op basis van “average” gebruik bij de pakketten tot 100Mbit. Dit is een eerlijke methode van meten. Uw daadwerkelijke gemiddelde wordt berekend. Indien u te vaak uitschieters heeft werkt dat niet direct erg nadelig uit voor u.

Boven de 100Mbit zullen wij wel met de 95percentile methode moeten werken. Dit ook omdat er dan bewust veel data wordt verbruikt, en incidenten minder voor zullen komen, en ook een kleinere impact zullen hebben op de 95percentile berekening.

3Hoe berekenen wij energie?

Elke kast is voorzien van een eigen groep met een eigen energie meter. Deze energiemeter geeft naast de actuele ampére’s ook het verbruik weer in kWh. Dit is een eenheid die u bij uw eigen huisaansluiting ook gewend bent. Energieverbruik wordt afgerekend op basis van deze kWh’s. U betaald dus nooit teveel, maar precies voor wat u verbruikt heeft.

U hoeft dus geen reservering te maken voor ampère’s die u nodig denkt te hebben, en u wordt dus ook niet geconfronteerd met boetes achteraf indien u over deze reservering heen gaat.

4Welke ruimte is beschikbaar?

Er zijn verschillende configuraties waar u gebruik van kunt maken. De kleinste kast is een private kwart rack. Hierin heeft u de beschikking over 10HE in een eigen afgesloten kast. Een stap groter is het halve private rack. Deze ruimte beschikt over 22 hoogte eenheden. Daarboven zijn er nog de standaard volledige racks. Deze racks zijn bij ons ter grote van 46HE

 

5Levertijd?

Normaliter hebben wij van alle productsoorten altijd enkele kasten in voorraad. Oplevering kan dus meestal per omgaande. Avond- of weekenduren werken wij graag aan mee indien dit noodzakelijk is.

 

Straalverbinding specifiek

1Levertijden?

Een zender is snel te plaatsen, dit is een voordeel van dit product. Indien noodzakelijk kan een verbinding binnen een dag actief zijn. Een stuk sneller vergeleken met glasvezel(meerdere weken) en ADSL(enkele dagen tot weken)

2Wat zijn de snelheden?

Gehaalde snelheden fluctueren enigzins per situatie. 50Mbit wordt over het algemeen gehaald, echter zien wij ook pieken naar de 80-90Mbit toe. Synchroon, dus zowel upload als download. En vooral in die upload zit het voordeel ten opzichte van ADSL bijvoorbeeld. Een bestand verzenden via mail of wetransfer gaat zo vele malen sneller.

3Krijg ik een vast ip?

Elke verbinding krijgt een eigen vast IP adres. Dit is vooral handig indien bijvoorbeeld een eigen mailserver wordt gebruikt. Die is afhankelijk van een vast IP adres.

Wat zeggen onze klanten

 • Reevas

  deskundig, schaalbaar en altijd actief willen meedenken met onze business case

 • Kapitein ICT

  Hosting van ons platform op de lokatie in Zoetermeer

 • Flexibelt

  Netherlands

  Wij onderscheiden ons van andere ICT-bedrijven door een persoonlijke benadering, brede kennis en een grote mate van flexibiliteit.