Over ons – ColoCenter B.V. | Regionaal datacenter in Zoetermeer

Over ons

Focus voor groen, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid

 

Over Colocenter B.V.

Groen, fris en gedreven. Een digitaal verlengstuk van de klant. Betrokken. Dat zijn kernwoorden van ColoCenter. Wij maken de extra stap verder. Zijn op de hoogte van ontwikkelingen binnen de huidige ict dienstverleningsmarkt. Meerdere oplossingen die samen de totaaloplossing vormen. Een oplossing die zorgt voor resultaat. Daar worden wij elke dag weer door gedreven.

 

Rechts bevind zich een korte fotoimpressie van ons datacenter..

Koelmachine

Afbeelding 13 van 13

 

Onze geschiedenis

 
 • 2024

  Verwachting  van ccreditatie volgens de ISO 27001, ISO 9001 en ISO 14001 normen.

 • 2023

  ColoCenter hecht grote waarde aan betrouwbare, hoogwaardige diensten en oplossingen. Daarvoor hebben we ervoor gekozen onze dienstverlening te laten certificeren volgens erkende standaarden. Begin 2023 is er gestart met de accreditatie volgens de ISO 27001, ISO 9001 en ISO 14001 normen. Finale audit zal plaats vinden begin 2024.

 • 2022

  IIn de eerste helft van 2022 is er gestart met een nieuwe fase van het datacenter. De nog leegstaande hal2 wordt getransformeerd naar een moderne nieuwe data zaal. Er zullen 76 racks geplaatst worden in twee corridors. Hier passen we het cold-corridor principe toe. Voor de koeling wordt opnieuw samengewerkt met Lucam, die een energie efficiënte oplossing voor datacenter koeling hebben ontwikkeld.

 • 2021

  Colocenter heeft in samenwerking met Nextpertise een fiberring van meerdere 100Gbit aangelegd. Door de groeiende vraag naar data waren de oude 10Gbit connecties niet meer voldoende. Met deze upgrade is ColoCenter klaar voor de komende jaren.

  Directe verbindingen zijn nu mogelijk naar de volgende datacentra:

  Bytesnet Rotterdam, Dataplace Alblasserdam, Nikhef,

 • 2019

  2019

  Dit jaar zijn we in fases overgestapt van Brocade core routers naar een combinatie van Juniper routers en Ariste core switches. Met deze stap is ons netwerk een stuk robuuster geworden.

 • 2018

  In samenwerking met Elinex zijn er dit jaar 2 nieuwe modulaire UPS sets gekomen. Deze set heeft sledes van 20KVA. Deze modules werken individueel. Uitval is hierdoor beperkt tot 1 module.

 • 2017

  In de zomer van 2017 hebben wij ons koelsysteem compleet vervangen door een nieuw warmtewisselingssysteem van air@work. Wij koelen hierdoor niet meer direct op buitenlucht. De buitenlucht wordt door dit systeem alleen gebruikt als een warmteafgiftepunt. De buiten en binnenlucht zijn hierdoor gescheiden van elkaar. Een stabielere temperatuur was hier het resultaat van.

 • 2016

  Met de hype van de cryptocurrency hebben wij onze POP2 beschikbaar gemaakt. Onze verhoogde vloer is aangepast om de cryptominers toegang te geven tot een ruimte met stabiele koeling en een vaste stroomaansluiting tot maximaal 1000 Ampere.

 • 2012

  In de zomer van 2012 is het meest duurzame datacenter van Nederland geopend in Zoetermeer. ColoCenter exploiteert hier het nieuwste datacenter van Nederland. Midden in de randstad goed bereikbaar door middel van snelwegen en spinternieuwe provinciale ontsluitingen. Hiermee is de ligging ideaal voor bedrijven gesitueerd in Rotterdam, Den Haag, Delft en natuurlijk Zoetermeer zelf.

Who we are

Wie zijn wij?

Een enthousiast en gedreven team van IT’ers. Niet denken in hokjes maar in oplossingen. Zelfs als wij nee moeten verkopen. Een groot netwerk van partners maken andere richtingen mogelijk. Een oplossing die groei mogelijk maakt.

Who we are

Onze strategie

Het strategie van dit datacenter is gebaseerd op groen, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Niet alleen de energie wordt groen ingekocht maar alle aspecten van het datacenter zijn uitgevoerd in de meest milieuvriendelijke variant. Hier zijn geen concessies gedaan.

Ontmoet ons team

Alexander Lantink

Directeur

Mark Kapitein

Manager Operations

Jan Schols

Business Developer

Wat zeggen onze klanten

 • Reevas

  deskundig, schaalbaar en altijd actief willen meedenken met onze business case

 • Kapitein ICT

  Hosting van ons platform op de lokatie in Zoetermeer

 • Flexibelt

  Netherlands

  Wij onderscheiden ons van andere ICT-bedrijven door een persoonlijke benadering, brede kennis en een grote mate van flexibiliteit.