Waarom is digitale informatie veiliger in een datacenter? – ColoCenter B.V. | Regionaal datacenter in Zoetermeer

Blog

Waarom is digitale informatie veiliger in een datacenter?

 • 10
  aug  2018

  Waarom is digitale informatie veiliger in een datacenter?

  Waarom is digitale informatie veiliger in een datacenter?

  De meeste ondernemers gebruiken een lokale opslag. Dit is een ruimte (meterkast of pc onder het bureau) waar IT-apparatuur draait die de voorzieningen levert voor opslag. De meeste kantoorpanden lenen zich namelijk niet om er een hoogwaardig serverruimte in te richten. Vanwege alle eisen die aan een dergelijke ruimte gesteld worden, denk aan koeling en continue stroomvoorziening is het voor ondernemingen steeds moeilijker om een eigen locatie te faciliteren.

  Een datacenter voorziet in een aantal behoeftes: stroom, koeling en connectiviteit. Door middel van een UPS die wordt bijgestaan door een generator is het mogelijk om de IT-apparatuur constant te voorzien van een stabiele stroomvoorziening. Door middel van een redundant uitgevoerd koeling systeem kunnen datacenters een stabiele temperatuur behouden voor de apparatuur. Veel datacenters zijn carrier neutraal. Dit betekent dat netwerkleveranciers hun diensten kunnen aanbieden aan klanten binnen het datacenter. Dit geeft de klant daardoor veel keuzevrijheid.

  Risico’s van eigen ruimte

  Een computerruimte binnen uw eigen pand loopt vanwege de verminderde voorzieningen meer risico dan in een datacenter. Alle voorzieningen binnen een datacenter zijn ervoor ingericht om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten. Denk aan brandbeveiliging, kortsluiting of stroomuitval. Redundante oplossingen dankzij klimaatbeheerssystemen en stroomvoorziening zorgen ervoor dat uw apparatuur constant kan blijven werken.

Geef een reactie