Onze nieuwe UPS installatie – ColoCenter B.V. | Regionaal datacenter in Zoetermeer

Blog

Onze nieuwe UPS installatie

 • 28
  mei  2019

  Onze nieuwe UPS installatie

  Begin vorig jaar kregen wij het nieuws van onze vaste UPS leverancier dat de UPS die bij ons in het datacenter staat niet meer wordt geproduceerd. Daarbij hadden wij eigenlijk 2 keuzes. De keuze om nu 2 extra UPS kasten te kopen of te gaan kijken naar een andere productlijn. Na onderzoek (want ook die wereld staat niet stil) kwamen wij in contact met het bedrijf Elinex.

  Elinex kon ons voorzien in ons vraagstuk naar een stabiele geconditioneerde stroomvoorziening. Aan het einde an onze UPS ruimte staan onze 2 oude apparaten. Deze 220 KVA per module UPS werden vervangen voor de modulaire HUAWEI UPS.

  .

  Waarom modulair?

  Een van onze vraagstukken richting Elinex was de mogelijkheid om gestaag te groeien naar ons verbruik. Deze machines konden door middel van modules elke keer 40KVA toevoegen aan ons UPS systeem. De modules op onderstaande foto kunnen dus per stuk toegevoegd worden aan het rack. Hierdoor kunnen wij op ons tempo de bestaande installatie uitbreiden.

  Door ook gelijk een nieuw batterij systeem neer te zetten konden we deze ook uitbreiden met de groei van ons datacenter. Met groei van ons klantenbestand kunnen wij nu modulair schakelen.

Geef een reactie